ITWatch

Datatilsynet nærlæser dom om Google Analytics

Datatilsynet går nu i dybden i afgørelse fra tilsynet i Østrig omkring brugen af Google Analytics.

Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Datatilsynet vil nu nærlæse afgørelse fra sit østrigske søstertilsyn, skriver Datatilsynet.

Det sker som følge af afgørelser fra EU-Domstolens i den såkaldte Schrems II-sag.

Sagen omhandler brugen af værktøjet Google Analytics, der efter klageres opfattelse indebærer ”overførsel af personoplysninger om hjemmesidebesøgende til Google LLC i USA i strid med databeskyttelsesreglerne,” skriver Datatilsynet.

Det østrigske datatilsyn har undersøgt klagerne og vurderede herunder, at ”overførslen var i strid med databeskyttelsesforordningens artikel 44, idet virksomheden ikke havde sikret et beskyttelsesniveau for de overførte oplysninger, der i det væsentlige svarer til beskyttelsesniveauet i EU,” skriver Datatilsynet.

Derfor indleder det danske Datatilsyn nu en indgående undersøgelse af afgørelsen.

”Datatilsynet vil nu nærlæse afgørelsen fra vores østrigske kollegaer og løbende følge de øvrige afgørelser fra vores europæiske kollegaer i de 101 klagesager fra NOYB. Datatilsynet forventer herefter at udarbejde en opsummerende, vejledende tekst på baggrund af såvel den østrigske afgørelse som de øvrige forventede afgørelser om brugen af værktøjer såsom Google Analytics,” skriver Datatilsynet.

GDPR-retssag er udsat på ubestemt tid

Google Analytics er ifølge østrigsk datatilsyn ulovligt


Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs