ITWatch

Vestas opdaterer om hackerangreb: Stjålen data delt eksternt

Vindmøllegiganten kæmper fortsat med de hackere, der for nylig lagde selskabets it-systemer ned. Nu truer de med at lække data.

Foto: PR Vestas

Under cyberangrebet mod Vestas er der stjålet data fra vindmølleproducentens it-systemer, som hackerne siden har lækket og truet med at offentliggøre.

Det oplyser Vestas i en tredje opdatering om cyberangrebet, der ramte selskabet den 19. november.

"Undersøgelserne er stadig i gang, men Vestas kan bekræfte, at de stjålne data er blevet lækket af angriberne og potentielt tilbudt til tredjeparter. Vestas har grunde til at tro, at de lækkede data hovedsageligt vedrører Vestas' interne forhold," skriver Vestas i meddelelsen.

Vindmølleproducenten oplyser desuden, at selskabet nu - med få undtagelser - har alle systemer oppe at køre igen, og der er ifølge selskabet forsat ingen tegn på, at hændelsen har påvirket kunde- og forsyningskædeoperationer.

Ifølge Vestas' administrerende direktør, Henrik Andersen, er hackerne mislykkedes i deres forsøg på at afpresse Vestas, og han takker for den støtte, som selskabet har modtaget fra kunder, medarbejdere, leverandører og andre samarbejdspartnere i forløbet.

"Desværre lykkedes det for angriberne at stjæle data fra Vestas, og disse data er blevet ulovligt delt eksternt. For at afbøde denne situation har vi arbejdet hårdt på at identificere eventuelle lækkede data og vil samarbejde med berørte interessenter og myndigheder. I den forbindelse beder vi om fortsat støtte, forståelse og fordømmelse af kriminelle aktiviteter, såsom ransomware og ulovlig deling af data," siger Henrik Andersen i meddelelsen.

Vestas tilføjer, at det undersøger hvilket personlig data, der er påvirket af angrebet, og selskabet vil gennem underretning påbegynde kommunikation til berørte parter inden for de næste par dage.

Hotelkæde ramt af kæmpe cyberangreb

Næsten alle systemer kører igen hos Vestas efter hackerangreb 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs