ITWatch

Chefforhandlere afviser risiko for iværksætterflugt i kølvandet på cyberkrav

Et barslende EU-direktiv varsler nye krav til cybersikkerhed, der kan resultere i bøder på op til 75 mio. kr. til startups med kontrakter hos offentlige myndigheder og kritisk infrastruktur. Forhandlere afviser, at det kan have afskrækkende effekt på virksomheder.

Det kommende NIS2-direktiv indebærer en risiko for tocifrede millionbøder til europæiske virksomheder. "Jeg ser ikke dette som et afstraffelsesinstrument for at få nogen til at gøre noget," siger Europa-Parlamentets chefforhandler, Bart Groothuis. | Foto: European Parliament / Fred Marvaux

BRUXELLES – Trods risikoen for bøder på op mod 75 mio. kr. er der ingen grund til frygt for at iværksættere eller den teknologiske innovation forlader Europa.

Sådan lyder meldingen fra både chefforhandleren i Europa-Parlamentets hovedudvalg i revideringen af EU's omfattende cybersikkerhedsdirektiv, NIS2, Bart Groothius, og en af de danske forhandlere, Morten Løkkegaard (V), til ITWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs