ITWatch

Mand idømt betinget fængselsstraf for at tilbyde ulovligt internet-tv

En mand er ved Retten i Esbjerg blevet dømt for at have udbudt adgang til 21.000 værker, som var beskyttet af ophavsretten.

Foto: Lars Krabbe

En større sag om groft brud på ophavsretten er blevet afsluttet med, at en mand er dømt for at have udbudt ulovlig adgang til godt 21.000 beskyttede værker. Det drejer sig om cirka 9.000 tv-kanaler, 1.000 sportskanaler og 11.000 film og serier.

Retten i Esbjerg har idømt manden fem måneders betinget fængsel – betingelsen omfatter bl.a. 100 timer samfundstjeneste.

Det oplyser Anklagemyndigheden mandag eftermiddag.

Manden har givet adgang til indholdet via to hjemmesider og skal have omsat for mindst 600.000 herved. Som led i dommen er fortjenesten blevet konfiskeret.

Under det sidste retsmøde mandag erkendte den anklagede, at han over en periode på halvandet år havde givet betalende brugere adgang til det ulovlige indhold via en abonnementsordning.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har stået bag sagen. Nu glæder anklager Rasmus S. Hegelund sig over afgørelsen:

"Det er ulovligt at krænke ophavsretten, herunder at videreformidle tv uden rettighedshavers samtykke. Det er alvorlig kriminalitet, som ikke bare går ud over rettighedshaverne, men også den almindelige forbruger, som skal betale ekstra for sin lovlige adgang," konstaterer han i pressemeddelelsen.

"Derfor har den dømte nu modtaget en straf for at have krænket en lang række rettighedshaveres ophavsret. Det er en skærpende omstændighed, at krænkelserne af ophavsretten er foregået i den størrelsesorden, som de er, og distribueret til så mange abonnenter, som der har været tale om," føjer han til.

Sagen blev anmeldt af en rettighedshaver i maj sidste år, hvorefter mandens bopæl blev ransaget. I den forbindelse blev der bl.a. fundet udstyr til retransmission af tv-signaler, film og udsendelser. Udstyret er nu også blevet konfiskeret.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch)

Kulturministeriet vil forhindre svindel med corona-hjælpepakker med nyt lovforslag 

Mand dømt for at stå bag ulovlige piratsider

Mand er idømt et års fængsel for at stå bag piratnetværk 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs