ITWatch

Truslen fra it-gidseltagning stiger: Hackerne går nu efter de store, saftige mål

It-kriminelle har fået mere slagkraftige våben og kan nu tage selv store virksomheder som gidsler med afpresning for millioner af dollars. Truslen rammer også danske virksomheder, melder it-eksperter.

Foto: Finn Frandsen

En serie velkoordinerede angreb det seneste år viser ifølge eksperter, at it-kriminelle er blevet dygtigere og nu kan ramme store virksomheder og samfundskritiske mål. Truslen mod større danske virksomheder er dermed også vokset, mener de.

"Der bliver angrebet større firmaer, og de beder om flere penge. Hvis du er en virksomhed, der er finansielt stærk, men svag på it, så er det nok kun et spørgsmål om tid, før du bliver ramt," siger Søren Debois, lektor på IT-Universitetet med speciale i it-sikkerhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Digitalt sundhedsfirma får millionindsprøjtning

Cerebriu, der har udviklet et computerprogram, som skal hjælpe radiologer med at gennemse hjernescanningsbilleder, har fået 3,9 mio. kr. af Innovationsfonden. Pengene skal bane vejen for en større finansieringsrunde til næste år, hvor selskabet går efter at rejse 74,4 mio. kr. fra både eksisterende og nye, udenlandske investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs