ITWatch

Rapport: Kriminelle har for let spil på nettet - tusindvis bliver snydt

Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet Tænk efterlyser en større indsats mod it-kriminelle.

Foto: Finn Frandsen

Hackede kodeord, identitetstyveri, investeringsfup, stjålne kreditkortdata og andre former for it-kriminalitet er et stigende samfundsproblem.

Hvert år bliver omkring 450.000 danskere udsat for it-kriminalitet eller forsøg på det. Der er brug for en større og mere systematisk indsats, mener Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet Tænk, der fredag kommer med rapporten "Digital Risikoadfærd".

Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi ser en bekymrende udvikling i den digitale kriminalitet i disse år. Det paradoksale er, at vi i Danmark fra myndighedernes side har været hurtige til at tage den teknologiske udvikling til os. Vi har bare glemt, at den også kan misbruges. Lovgivningen er ikke fulgt med, og det er i for høj grad overladt til den enkelte at undgå at blive misbrugt på nettet," siger Erik Christensen, formand for Det Kriminalpræventive Råd, til Jyllands-Posten.

I Forbrugerrådet Tænk understreger formand Anja Philip, at det er essentielt at sætte ind mod it-kriminalitet.

"De it-kriminelle rammer os, når vi har paraderne nede, har travlt eller sidder trygt hjemme i stuen og modtager en fup-sms. Vi har ikke de fysiske faresignaler at navigere efter, som hvis vi f.eks. oplever en utryg situation på gaden," siger Anja Philip og understreger, at det er nødvendigt med fælles løsninger.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Jyllands-Posten.)

Mere fra ITWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs