ITWatch

Et besøg fra efterretningstjenesten satte gang i ny forretning der skal stoppe aflytning

Da Forsvarets Efterretningstjeneste for seks år siden gerne ville ind og lytte med på al trafikken i et datacenter, blev oplevelsen i stedet til en ny satsning.

Christian Holm måtte som direktør for Globalconnect i 2014 sige nej til Forsvarets Efterretningstjeneste. I dag er han blandt andet bestyrelsesformand for Zybersafe. | Foto: Zibra PR

Det virkede som et rutinebesøg. Globalconnect havde nået en størrelse, der sendte selskabet ind i kategorien ’kritisk infrastruktur’, med et fibernetværk i flere lande og et stort datacenter. Men manden fra Forsvaret Efterretningstjeneste var dukket op med en helt særlig mission.

"Han fortalte os, at han regnede med, at vi ville indgå et samarbejde, hvor man ville have udstyr lagt ind i nettet, så de kunne trække data direkte ud af fiberkablerne. Det kunne jeg med det samme afvise, og det blev han meget fornærmet over," siger Christian Holm, der dengang i 2014 var direktør for Globalconnect.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs