ITWatch

Universiteter oplever stigende trussel fra hackere

En ny rundspørge, foretaget af mediet Version 2, viser, at de danske universiteter oplever et øget pres fra hackere på deres traditionelle åbenhed.

På Aarhus Universitet er det blandt andet er lykkes hackere, at få adgang til hele universitetes brugerdatabase, som indeholder stærkt følsomme personoplysninger som blandt andet sundhedsdata. | Foto: PR/AU/Jesper Rais

De danske universiteter oplever i stigende grad angreb fra it-kriminelle og fremmede stater, der vil kryptere eller stjæle forskningsdata, skriver Version2 baseret på en rundspørge blandt universiteterne.

Fem ud af de otte uddannelsesinstitutioner svarer, at de har oplevet flere it-angreb i år sammenlignet med 2019.

På Aarhus Universitet, hvor Peter Bruun Nielsen er vicedirektør for it, er det blandt andet er lykkes hackere, at få adgang til hele universitetets brugerdatabase, som indeholder stærkt følsomme personoplysninger som blandt andet sundhedsdata.

"Rædselsscenariet er jo, at nogen er i stand til at komme dybt ind og kryptere alle vores data med ransomware, ligesom man har set det andre steder. Om det lykkes afhænger både af, hvor dygtige vi er, og hvor dygtige de er. Og der er nogen af dem, der er rigtig dygtige," siger han til Version2.

Midtjyde tiltalt for at være bagmand i største danske sag om DDoS-angreb

Hver tredje store virksomhed oplevede it-sikkerhedsbrud sidste år 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs