ITWatch

Hackere kan have haft adgang til forskningsdata fra Aalborg Universitet

I en aktindsigt, Version2 har fået, lufter Aalborg Universitet bekymringer om, at hackere kan have fået adgang til blandt andet forskningsdata.

Foto: PR/Aalborg Universitet

Tirsdag i sidste uge lukede Aalborg Universitet ned for sine it-systemer på grund af et hackerangreb, og nu viser det sig, at angrebet kan have givet hackere adgang til forksning, økonomi og HR-oplysninger, skriver Version2.

Mediet har fået aktindsigt i en anemldelse til Datatilsynet fra 5. august, hvoraf det fremgår, at universitet har mistanke om, at hackere har haft adgang til diverse interne data.

"Universitetets systemer er blevet udsat for et cyberangreb, hvorved universitetets brugerdatabase er blevet kompromitteret," skriver universitetet i en anmeldelse til Datatilsynes, som Version2 har fået aktindsigt i. Universitetet uddyber ifølge Version 2, at hackerne kan have fået adgang til "forskningsdata og alle andre oplysninger på AAUs databaser."

Aalborg Universitet vil ikke kommentere sagen til Version2, men oplyser til mediet, at anmeldelsen til Datatilsynet beskriver 'worst case scenario'.

Nyt initiativ skal få virksomheder til at omfavne 5G

Datatilsynet med alvorlig kritik: Gymnasieopgaver blev delt uden tilladelse 

Mere fra ITWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs