ITWatch

Datatilsynet åbner sag mod populær videoapp

Kinesiske Tiktok er kommet i Datatilsynets søgelys. Nu vil myndigheden undersøge om videoapp'en lever op til reglerne om databeskyttelse.

Foto: Danish Siddiqui/REUTERS / X90172

Den kinesiske videoapp Tiktok er populær blandt mange børn og unge, men der er blevet sat spørgsmålstegn ved, om tjenesten lever op til dataskyttelsesreglerne. Det får nu Datatilsynet til at åbne en sag mod Tiktok herhjemme.

"Tiktok er meget populært blandt især børn, som ifølge GDPR har krav på en særlig beskyttelse af deres oplysninger. Derfor ser vi nu på omfanget af den behandling af personoplysninger, der sker i appen, og på, hvad der er det lovlige grundlag for behandlingen. Desuden undersøger vi en række sikkerhedsmæssige aspekter af Tiktok," udtaler direktør Cristina Angela Gulisano på Datatilsynets hjemmesde.

Datatilsynet oplyser, at der er tale om en såkaldt egendriftssag, hvor man vil se nærmere på om danske Tiktok-brugeres personoplysningerne bliver beskyttet.

"Når Datatilsynet i dette tilfælde selv kan indlede en egendriftssag direkte over for en dataansvarlig, som opererer internationalt, skyldes det, at platformen pt. ikke har etableret et hovedsæde i Europa," skriver Datatilsynet.

Så sent som i går blev Tiktok sammen med 58 andre, hovedsageligt kinesiske, apps bandlyst af den indiske regering.

Indien bandlyser den populære videoapp TikTok fra Kina 

Tiktok tilslutter sig EU-kodeks mod misinformation 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs