ITWatch

ISS ramt af cyberangreb: Arbejder på at genoprette systemer

Mandag blev ISS' it-systemer ramt af et cyberangreb. Servicekoncernen er nu igang med at genoprette systemerne, lyder det i en børsmeddelelse.

ISS, der har topchef Jeff Gravenhorst i spidsen, er blevet ramt af et cyberangreb. | Foto: Bidstrup Stine/Ritzau/Ritzau Scanpix

Den danske servicekoncern ISS blev mandag i denne uge ramt af et cyberangreb, og selskabet arbejder nu på at genoprette it-systemerne.

Mere præcist blev ISS ramt af et malware-angreb, og selskabet lukkede herefter ned for delte it-services på tværs af kontorer og lande for at isolere hændelsen.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen onsdag eftermiddag.

"Hovedårsagen er blevet identificeret, og vi arbejder med tekniske eksperter, vores hosting-udbyder og en speciel ekstern task force om gradvist at genoprette vores it-systemer. Bestemte systemer er allerede blevet genoprettet. Der er ingen indikationer på, at kunders data er blevet komprimerede," oplyser ISS.

Kommunikationskonsulent Kasper Ortvald Larsen fra ISS fortæller til Ritzau Finans, at det er selskabets interne servere, der er blevet ramt.

"Det skaber blandt andet nogle problemer med logningen af nogle ordrer, men flere af vores systemer virker," siger Kasper Ortvald Larsen og understreger, at opgaverne stadig udføres, og kunderne derfor ikke er ramt af det.

Er det et angreb, hvor I er blevet afkrævet penge?

"Der er ikke nogen, der har henvendt sig endnu, så det kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt," siger han og fortæller, der heller ikke kan siges noget om de finansielle konsekvenser af angrebet.

Serviceselskabet arbejder lige nu på at få et klart overblik over situationen – herunder hvornår genopretningen af it-systemerne er helt på plads, samt hvad de eventuelle finansielle konsekvenser kan blive for selskabet.

ISS vil give en opdatering på situationen, når selskabet har "væsentlig yderligere information", lyder det.

Center for Cybersikkerhed vil uddanne flere cyberanalytikere 

Dell Technologies bekræfter salg af sikkerhedsfirma 

Ny dansk vejledning sætter fokus på sikkerhed og kunstig intelligens  

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs