ITWatch

Massivt flertal af danskerne ser øget risiko for cybercrime

85 procent af danskerne mener, at risikoen for at blive udsat for cybercrime er stigende, viser ny undersøgelse.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Frygten for at blive udsat for it-kriminalitet har ramt danskerne. Det viser en ny undersøgelse foretaget af EU’s opinionskontor Eurobarometer, som er omtalt i erhvervsmediet DI Business.

85 procent af danskerne svarer i undersøgelsen, at risikoen for at blive offer for cybercrime er stigende. 11 procent er ser ikke en øget risiko. 4 procent svarer ved ikke.

Til sammenligning ser 76 procent af alle adspurgte i EU en stigende risiko for at blive udsat for cybercrime. I undersøgelsen indgår interview med 27.607 europæere, deriblandt 1.013 danskerne.

I Dansk Industri (DI) advarer man om, at frygten for it-kriminalitet kan bremse digitaliseringen.

"Resultaterne fra Eurobarometer er en blinkende advarsel. Der skal arbejdes hårdt for, at frygten for kriminalitet ikke får danskerne til at blive mere skeptiske overfor digitaliseringens muligheder," siger direktør i DI Lars Frelle-Petersen og tilføjer:

"Fundamentet for, at vi kan udnytte de store muligheder, der er i den digitale udvikling er, at vi har tiltro til, at vi ikke udsættes for kriminalitet, når vi handler og udveksler oplysninger på nettet. Den her undersøgelse bekræfter, at den digitale udvikling også medfører en række udfordringer. Derfor er det afgørende, at politiet også fremadrettet har stærke specialistkompetencer til at bekæmpe og efterforske cyberkriminalitet. Det bliver stadigt vigtigere."

Flertal frygter datalæk

Ifølge Eurobarometers meningsmåling er 65 procent af de adspurgte danskerne bekymrede for, at deres personlige informationer ikke bliver håndteret sikkert af hjemmesider. Og 50 procent svarer, at de er bekymrede for, at offentlige myndigheder ikke passer på deres ”online” personlige oplysninger.

Lars Frelle-Petersen mener, at tallene giver stof til eftertanke for både private virksomheder og offentlige myndigheder.

"Det er helt afgørende, at danskerne har tillid til både private og offentlige myndigheders håndtering af deres personlige oplysninger. Det er også derfor, at vi i DI sammen med Dansk Erhverv, Forbrugerrådet Tænk og SMVDanmark har taget initiativ til en mærkningsordning for digital ansvarlighed og it-sikkerhed. Danskerne skal kunne stole på, at deres oplysninger bliver håndteret på sikker vis," siger han til erhvervsmediet DI Business.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Dansk Industri.)

Hackerangreb hos WS Audiology rammer bundlinjen

De første cyberværnepligtige er trukket i uniformen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger