ITWatch

Svindlere lænser danskernes konti som aldrig før

It-kriminelle stjæler flere og flere penge fra danskernes netbanker, viser en ny opgørelse fra Finans Danmark.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Selv om året endnu ikke er slut, kan bankerne allerede nu melde, at 2019 bliver et historisk lukrativt år for digitale bankrøvere, skriver Politiken fredag.

Mens it-kriminelle i hele 2018 stjal 14 millioner kroner fra danskernes netbanker, så er der alene i dette års første ni måneder stjålet 24 millioner kroner fra vores private bankkonti.

Det fremgår af en ny opgørelse fra bankernes brancheorganisation, Finans Danmark.

De digitale bankrøvere formår ved simple telefonopkald at lokke personlige oplysninger ud af autoritetstro borgere, og særligt en gruppe går i fælden.

"Vi kan se, at det især er kvinder over 60 år, de kriminelle går efter, når de forsøger at få adgang til folks netbanker," siger Finans Danmarks digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen til Politiken.

"Det er åbenbart vurderingen blandt de kriminelle, at der i denne gruppe af kunder er personer, som er så tilpas sårbare eller så tilpas uerfarne it-brugere, at det er her, man har de bedste muligheder for at svindle," siger han.

Torsdag morgens anholdelse af to mænd på 17 og 19 år, som er sigtet for at have svindlet enker og ældre handicappede kvinder ved at udgive sig for at være fra Skat eller skifteretten er en del af endnu en ny tendens i det digitale svindelmønster, hvor de kriminelle i stigende grad går efter ofre, der netop har mistet et familiemedlem.

I flere af de lignende sager, hvor enker er blevet ramt, har de kriminelle høfligt, men bestemt bedt om at få overført penge, der skal dække udgifter, der knytter sig til det netop afdøde familiemedlem.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken.)

Svindlere bruger berømtheder til at franarre folk penge i stigende omfang

Sikkerhedsfirma har registreret over 100 millioner angreb på IoT-enheder på seks måneder

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger