ITWatch

Kun et fåtal af virksomheder tegner cyberforsikringer

Selvom vi oftere og oftere hører om store cyberangreb, der koster selskaber millioner, har de danske virksomheder tilsyneladene ikke travlt med at forsikre sig mod angreb. Til Børsen fortæller Tryg-chef, at kun 12 pct. af erhvervskunderne er forsikret mod cyberandgreb.

Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Kun 12 pct. af forsikringsselskabet Trygs erhvervskunder har tegnet en cyberforsikring hos selskabet, siden forsikringerne blev lanceret for snart 3 år siden.

Det fortæller Tryg-topcehf Morten Hübbe til Børsen(artiklen er ikke online endnu, men kan læses i e-avisen).

Trygs portefølje svarer til 11.000 virksomheder, og det er ifølge Tryg-chefen overraskende få. Særligt med tanke på, at cybertruslen mod danske virksomheder de seneste fire år har være 'meget høj' ifølge Center for Cybersikkerhed.

Erhvervsdirektør i Alm. Brand, Peter Flemmer, mener, at det handler om, at alvoren endnu ikke er gået op for specielt de små og mellemstore virksomheder.

"Jeg oplever, at det er hvedebrødsdage, for det er stadigvæk nyt for mange. Jeg mener ikke, at virkeligheden for alvor er indtruffet i det små og mellemstore erhvervssegment, siger han til Børsen.

Globalconnect fortsat uden adgang til visse systemer efter angreb

Amerikansk IT-sikkerhedsfirma stiger i eftermarkedet efter regnskab

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger