Stramme GDPR-krav til daginstitutioner kan ende i konkurser

En daginstitution på Frederiksberg skal efter krav fra forældre gennemgå 6000 billeder. Det kræver for mange ressourcer, mener Landsorganisationen Danske Daginstitutioner, men Datatilsynet ser intet galt med reglerne.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Efter et forældrepar har fået aktindsigt i al billed- og videomateriale af deres barn i en daginstitution på Frederiksberg, skal institutionen gennemgå 6000 billeder og 335 videoer for at identificere barnet og samtidig sløre identiteten på andre børn på billederne.

Det skriver TV2.

Aktindsigten er givet i henhold til GDPR-forordningen, og det kræver så mange ressourcer at gennemgå materialet, at Landsorganisationen Danske Daginstitutioner frygter, at institutioner, der rammes af gentagne aktindsigter af denne type, kan ende med at gå konkurs, fordi det kræver hjælp ude fra.

Institutionen på Frederiksberg oplyser til TV2, at den har måtte hente juridisk hjælp fra et advokatfirma, men Datatilsynet mener ikke, at situationen er et udtryk for, at reglerne på området er for komplekse.

"Når man behandler oplysninger, følger der ansvar med. Det er egentlig det, man bliver ramt af i den her situation. Det kunne sagtens føre til, at man kommer frem til, at man ikke skal opbevare oplysninger så længe, så data hober sig op," siger Frederik Voksøe Siegumfeldt, tilsynschef i Datatilsynet, til TV2.

DI er bekymret over stigende it-kriminalitet

Regler om databeskyttelse stikker kæp i hjulet på trafikforskning

Datatilsynets sager hober sig op på grund af personalemangel 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også