Nyt it-system skal beskytte mod hackere i den amerikanske valgkamp

Den amerikanske regering frygter, at hackere eller fremmede magter vil forsøge at blande sig i landets 2020-valgkamp. Derfor vil regeringen om en måneds tid lancere et nyt system, der skal beskytte mod hackerangreb.
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Justitsministeriet i USA har tidligere slået fast, at der var tale om russisk indgriben i det seneste amerikanske præsidentvalg. Men landets sikkerhedstjenester har lært af valget for tre år siden, og derfor er regeringen ved at opruste sig digitalt til valgkampen næste år.

Det skriver Ritzau via Politiken.

Nærmere bestemt vil regeringen lancere et it-system, der skal beskytte mod blandet andet ransomware-angreb, da det er netop den type trussel, som USA's cybersikkerhedsorgan, CISA, frygter mest, skriver Ritzau. Det er samme type angreb som "Notpetya", der i 2017 ramte bl.a. danske Mærsk.

"Vi har for nyligt set eksempler på dette hos delstatsregeringer," siger CISA-direktør, Christopher Krebs, til Ritzau og fortsætter:

"Derfor arbejder vi tæt sammen med valgtilforordnede og deres partnere for at beskytte deres databaser med potentielle ransomware-angreb."

Præsidentvalget i USA næste år afholdes den 3. november, mens det første primærvalg, som er de valg, der afgør, hvilke kandidater der stiller op for de to partier, løber af stablen allerede den 3. februar.

Kinesiske hackere går efter sundhedsdata i Europa og USA

Forsvarsminister afviser frygt for spionage i TDC-center i Rumænien 

Digitaliseringsstyrelsen vil løfte danskernes digitale sikkerhed med fælles indsats

Klumme: Ransomware er blevet en forretningsmodel 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også