ITWatch

Kirke-organisation snydt for knap 1 mio. kr. i mailsvindel

Danske Kirkers Råd blev over sommeren franarret tæt på 1 mio. kr., da en svindler udgav sig for at være generalsekretæren og beordrede tre pengeoverførsler.

Claus Bech / Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Over sommeren oplevede en medarbejder i Danske Kirkers Råd at blive kontaktet via mail af en person, der udgav sig for at være organisationens generalsekretær, Mads Christoffersen. På den måde lykkedes det svindleren, at få mmedarbejderen til at overføre 997.000 kr. til tre forskellige konti.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Medarbejderen forsøgte at få en forklaring inden overførslerne, men det hastede lød det. Først da Mads Christoffersen vendte hjem fra sommerferie, gik det op for organisationen, at der var tale om svindel.

"Denne type it-svindel er desværre velkendt og rammer ifølge politiet både store og små organisationer. Vi plejer at have fuldstændig skarpe procedurer, hvor alle bilag skal tjekkes før en overførsel. Men af en eller grund har medarbejderen troet, at han kommunikerede med generalsekretæren, og banken har heller ikke stillet spørgsmål ved de tre overførsler," siger Peter Fischer-Møller, biskop over Roskilde Stift og formand for Danske Kirkers Råd, til Kristeligt Dagblad.

Formanden forklarer samtidig, at politiet arbejder på at få pengene, som er røget til konti i Rumænien og England, tilbage til Danske Kirkers Råd.

Techgiganter har uden din viden hørt dig skændes og have sex

Center for Cybersikkerhed genansætter topchef

Juraprofessor frikender teleselskaber i datasag

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger