Under 10 virksomheder vil blive tvunget på sikkerhedsnetværk årligt

Forsvarsministeriet har fremlagt det reviderede forslag om at give Center for Cybersikkerhed flere beføjelser. Det omdiskuterede punkt om at påbyde virksomheder at bive en del af sensornetværket vil ramme et encifret antal om året.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et encifret antal virksomheder vil årligt blive påbudt at blive en del af Center for cybersikkerheds netsikkerhedstjeneste.

Det skriver Version2 med henvisning til det reviderede lovforslag om Center for Cybersikkerhed, der er blevet fremsat i dag.

"Med lovændringen får Center for Cybersikkerhed desuden mulighed for i visse tilfælde at pålægge erhvervsvirksomheder at blive tilsluttet netsikkerhedstjenesten med henblik på monitorering af netværkskommunikation," fremgår det af bemærkningerne til forslaget:

"Det forventes, at muligheden for at give påbud til virksomheder maksimalt vil blive anvendt et et-cifret antal gange om året."

Muligheden har været under kritik, fordi den er ganske indgribende, men forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har flere gange stået på mål for lovforslaget.

"Vi åbner muligheden for at give påbud om tilslutning i den helt ekstraordinære situation, hvor f.eks. en privatejet virksomhed, som har fået ansvaret for en samfundskritisk funktion, skulle afvise at blive tilsluttet," har han fremhævet:

"Jeg er enig med kritikerne i, at påbud er et redskab, som vi ikke skal bruge i flæng. Det er derfor, at det kun kan blive relevant for de allermest samfundskritiske funktioner, eksempelvis de største el- og teleselskaber. Vi forventer, at det maksimalt bliver relevant et etcifret antal gange om året, og det tror jeg endda er højt sat," fortsatte han.

Forsvarsministeren kalder omdiskuteret cyberforslag gennemtænkt og afbalanceret

It-professionelle kritiserer lovforslag om cybersikkerhed for at være uklart 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også