ITWatch

Tradeshift bliver i Danmark efter ændring i cyberlov

En ændring i lovforslaget om cybersikkerhed betyder, at Tradeshift tækker sin trussel om at forlade landet tilbage, skriver Computerworld.

Foto: Tradeshift / PR

Lovforslaget om cybersikkerhed har med en ændring fundet et fornuftigt leje, og derfor trækker Tradeshift sin trussel om at forlade Danmark tilbage.

Det siger medstifter Mikkel Hippe Brun til Computerworld.

"Man har fjernet det allermest vidtgående om at installere software på pc’er og servere og så er vi tilbage ved noget, der efter vores opfattelse meget bedre opfylder formålet og hensigten med lovgivningen, som vi slet ikke er uenige i," siger han til mediet.

Regeringens lovforslag om at styrke beføjelserne til Center for Cybersikkerhed vakte kritik fra flere steder i erhvervslivet for at være for vidtgående.

Eksempelvis frygtede Tradeshift, at selskabet kunne blive tvunget til at give CFCS adgang til deres platform og data uden en retskendelse.

I sidste uge kom det frem, at regeringen havde samlet et flertal bag forslaget. Det var blevet ændret, så CFCS ikke længere har lov til at installere sikkerhedssoftware hos en række virkosmheder for at kunne overvåge deres datatrafik.

Ny lov om cybersikkerhed kritiseres for at være udemokratisk

Tradeshift truer med udflagning på grund af cyberlov

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger