ITWatch

Frygt for cyberangreb skaber ængstelse på Christiansborg

Flere folketingspolitikere er nervøse for at blive udsat for cyberangreb og har taget emnet op overfor formand Pia Kjærgaard (DF).

Foto: /ritzau/Stine Tidsvilde

I sidste uge holdt Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) et lukket møde med deltagelse af gruppeformænd, it-ordførere og Center for Cybersikkerhed. På dagsordenen var spørgsmålet om cybersikkerhed.

Det skriver Ritzau.

Den præcise dagsorden på mødet kan Pia Kjærsgaard ikke løfte sløret for, men baggrunden er henvendelser fra folketingsmedlemmer, der føler sig usikre på faren for cyberangreb.

"Medlemmerne forholder sig meget fornuftigt. Det er også derfor, vi taler sammen og taler meget om det. Det er ærgerligt, at der bliver større og større usikkerhed om ting, der netop skulle hjælpe os i hverdagen - altså vores iPad, computer og iPhone. Derfor er det vigtigt, at vi har kyndige folk, der kan fortælle, hvordan vi skal forholde os," siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Ifølge formanden er Folketinget i tæt kontakt med Center for Cybersikkerhed og har ligeledes sin egen it-afdeling at støtte sig op ad.

Hvert ottende cyberangreb på danske virksomheder lykkes 

TDC lancerer ny sikkerhedsløsning

DSB: Hackerangreb var skyld i teknisk nedbrud 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs