ITWatch

DI til myndighederne: Hold bødeblokken i skuffen og sats på GDPR-vejledninger

Interesseorganisationen Dansk Industri er bange for, at virksomheder vil blive ramt hårdt af bøder, fordi de ikke er klar til den nye persondataforordning.

Foto: PR/Dansk Industri

Der kan være store bøder på vej til virksomheder, der ikke overholder den nye persondataforordning, når den træder i kraft 25. maj.

Hos Dansk Industri håber man dog, at myndighederne vil være varsomme med at uddele bøder, skriver Version2 på baggrund af en artikel i DI Business.

"Realistisk set må man erkende, at meget få virksomheder er 100 procent i mål med håndteringen af persondata i maj måned. Vi håber derfor, at myndighederne først og fremmest vil satse på vejledning af virksomhederne i stedet for sanktioner, hvis de ser, at virksomhederne bestræber sig på at ville behandle og opbevare persondata ordentligt," siger underdirektør Kim Haggren, som er DI-ansvarlig for arbejdet med forordningen, til DI Business.

Han fortæller videre, at der i Dansk Industri har været godt 20 informationsmøder med medlemmer, hvor 2.000 virksomheder har deltaget for at få afklaret vejledningerne, der "ikke altid er helt entydige".

Advokatfirma: GDPR giver øget risiko for hacking

Facebook flytter 1,5 milliarder brugere væk fra EU-regler

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs