ITWatch

Hackere skruer op for ransomware-angreb

Mængden af ransomware-angreb er blev fordoblet i løbet af det seneste år. Det er nu den hyppigste form for cyberangreb, viser ny rapport.

Foto: Colourbox

Ransomware målrettet forretningskritiske it-systemer er i stigende grad hackeres foretrukne våben. Det viser undersøgelsen Data Breach Investigations Report 2018, som Verizon står bag.

"Ransomware er en betydelig trussel for virksomheder uanset størrelse. Ransomware er nu den mest udbredte form for malware, og brugen er steget markant i de senere år."

"Det interessante er, at virksomheder stadig ikke investerer i de nødvendige sikkerhedsløsninger, hvorved de ikke har andet valg end at betale løsepengene," siger Bryan Sartin, executive director for security professional services hos Verizon, i en pressemeddelelse.

Rapporten er baseret på tal fra 67 organisationer og på analyser af 53.000 sikkerhedshændelser samt 2216 brud på datasikkerheden i 65 forskellige lande.

Den viser, at ransomware-angreb, der låser adgang til data, indtil virksomhederne udbetaler en løsesum, indgik i 39 pct. af alle maware-relaterede cyberangreb i 2017.

Den menneskelige faktor

Undersøgelsen viser samtidig, at det er virksomhedernes medarbejdere, der oftest er omdrejningspunktet for angrebene. Det sker i hele 96 pct. af tilfældene.

Ifølge rapporten er risikoen for, at virksomheder får kompromitteret deres data som følge af cyberangreb, der er målrettet personer, tre gange højere end databrud som følge af tekniske fejl. Det er især HR-medarbejdere, som er i skudlinjen for angrebene, fremgår det af rapporten fra Verizon.

Den menneskelige faktor i cyberangreb bliver bekræftet i en rapport fra IBM, som også peger på, at den største sikkerhedsrisiko ligger hos en virksomheds medarbejdere. I næsten 70 pct. af tilfældene af kompromitterede data var det en menneskelig fejl, der stod bag, viser rapporten X-Force Threat Intelligence Index, der hvert år udarbejdes af IBM.

IBM-rapport: Menneskelige fejl skyld i flest cyberangreb 

Hackere kan bruge lyskryds som bagdør til offentlig it

Kriminelle går efter it-leverandører 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs