Tilliden til datasikkerhed halter bagefter

En række lækager kan bære en del af skylden for, at danskerne har ringe tillid til it-sikkerheden omkring personfølsomme data. Ringe tillid kan få betydning for det offentliges mulighed for at anvende data.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Tilliden til offentlige myndigheders databehandling har ifølge en opgørelse fra Pwc et forbedringspotentiale på mellem 26 og 30 indekspoint, skriver Berlingske Business.

Det betyder, at de adspurgte danskere i undersøgelsen har mindre tillid til, at personlige oplysninger behandles efter hensigten.

"En af udfordringerne er, at der er et meget stort potentiale i dataanvendelse for det offentlige, men man kan blive meget bedre til at passe på informationer. Det kræver, at der er en tillid i samfundet til at samfundet (og det offentlige, red.) må samle data ind," siger Esben Toft, partner i Pwc til Berlingske.

Han mener på lige fod med professor i statskundskab Peter Munk Christiansen fra Aarhus Universitet, at sager som lækagen af mere end 50.000 filer med personoplysninger fra Kalundborg Kommune er med til at slide på danskernes tillid til myndighedernes datahåndtering.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også