ITWatch

Nationalbanken øger forsvaret i cyberkrig

It-sikkerheden får et nøk opad hos Nationalbanken, der i samarbejde med Finanstilsynet opruster på cyber-området.

Truslen fra kriminelle i det virtuelle univers er stigende, og derfor opruster Nationalbanken sammen med Finanstilsynet nu på cyberområdet.

Det skriver Nationalbanken i en pressemeddelelse.

Finanstilsynet vil lave et såkaldt "red team-testprogram", hvor eksterne konsulenter bliver hyret ind til at fingere cyberangreb på finansielle institutioner ved at bruge tekniker fra hackere og andre former for it-forbrydere.

Nationalbanken vil i den forbindelse afsætte yderligere ressourcer til at øge cyberrobustheden, der skal hjælpe Finanstilsynet med udførelsen af testprogrammet.

"Programmet vil bidrage til at øge den samlede operationelle robusthed i sektoren og være et godt supplement til de initiativer på testområdet, der allerede gennemføres i sektoren," siger nationalbankdirektør Lars Rohde.

Nationalbanken har siden 2016 arbejdet tæt sammen med finanssektoren for at forbedre sikkerheden.

"Etableringen af red team-testprogrammet passer godt ind i den strategi, som vi i Finanstilsynet har anlagt for at medvirke til at sikre et højt niveau af it-sikkerhed hos de centrale aktører i den finansielle sektor," siger Finanstilsynets direktør Jesper Berg.

/ritzau/FINANS

Fintech-selskaber skal lege i Finanstilsynets nye sandkasse

Politikere kræver redegørelse efter budgetoverskridelse på it-projekt i Nationalbanken 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs