ITWatch

Sikkerhedsrådgiver: Øget bevilling til Center for Cybersikkerhed er spild af ressourcer

Det gavner ikke Danmarks it-sikkerhed, at forligspartierne bag det nye forsvarsforlig afsætter 1,4 mia. kr. til at styrke indsatsen mod cyberangreb. "En tro på, at flere penge, ressourcer og beføjelser til dem vil hjælpe, er forkert," lyder det fra sikkerhedsrådgiver.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

Forligspartiernes beslutning om at afsætte 1,4 mia. kr. til at styrke landets forsvar mod cyberangreb i det nye forsvarsforlig kommer ikke til at betyde en højnet sikkerhed for borgere og virksomheder i Danmark.

Det skriver Version2 på baggrund af et interview med John Foley, ejer af rådvigningsvirksomheden Copits.

Han har i 30 år beskæftiget sig med it-sikkerhed, og har blandt andet arbejdet for Forsvaret, It- og Telestyrelsen samt Center for Cybersikkerhed. I interviewet kritiserer han blandt andet beslutning om at oprette et døgbemandet nationalt cybersituationscenter i Center for Cybersikkerhed - en beslutning han anser for spild af penge.

"Center for Cybersikkerhed belønnes nu for ikke i tilstrækkelig grad at have sikret den danske befolkning. Det er grotesk og vidner om at staten belønner i stedet for at straffe, når institutionerne fejler og ikke gør deres arbejde. Hverken Forsvaret eller Forsvarets Efterretningstjeneste, herunder Center for Cybersikkerhed, har den fornødne styrke, indsigt, kompetence eller ekspertise til at løfte opgaven. Og en tro på, at flere penge, ressourcer og beføjelser til dem vil hjælpe, er forkert," siger John Foley til Version2.

Frustration over Moderniseringsstyrelsens nulstilling af kodeord 

Efterretningstjeneste sjusker med it-sikkerheden 

Politikere vil have erhvervslivet på offentlig cybertjeneste 

Nationalbankdirektør: Behov for national plan mod cyberangreb 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs