ITWatch

It-brist i Kalundborg inkluderer også oplysninger fra andre kommuner

Ansatte i Kalundborg Kommune og mindst tre andre kommuner på Sjælland er nævnt i det materiale, som er blevet lagt på en ukrypteret ftp-server.

Foto: Smart City Kalundborg

Sikkerhedsbristen i Kalundborg Kommune er større end hidtil antaget. Udover personoplysninger om borgere viser det sig nu, at også oplysninger om lønforhold, pensionsvilkår og funktionstillæg for en række ansatte i Kalundborg Kommune og mindst tre andre kommuner på Sjælland har ligget frit tilgængeligt på en ukrypteret ftp-server.

Det skriver Børsen, som citerer en lønkonsulent fra en af de berørte kommuner, der udtaler sig anonymt:

"Det kommer fuldstændig bag på mig. Det er meget bekymrende, og jeg er da forfærdeligt ked af, at det er lagt et sted, det ikke burde ligge."

Kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomasen i Kalundborg Kommune vil ikke kommentere oplysningerne, men har tidligere beklaget it-bristen.

Fortrolige oplysninger fra Kalundborg lækket i it-fejl

Minister om udskudt sikkerhedsstrategi: Vi har haft behov for mere tid 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs