ITWatch

Sofistikerede cyberangreb skaber bekymringer hos virksomheder

Følgevirkningerne af et cyberangreb er årsag til de største bekymringer blandt virksomheder, når det kommer til it-sikkerhed.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Virksomheder er blevet bedre til at finde og lukke sårbarheder i deres it-systemer. Til gengæld skaber følgevirkningerne af cyberangreb større bekymringer.

Det skriver Claus Andersen, partner i EY og speciale i it-sikkerhed, i en blog på mediet Insidebusiness.

Konsulenthuset EY har foretaget en global undersøgelse af virksomheders evne til at håndtere de væsentligste cyberrisici. 

Undersøgelsen er foretaget blandt 1200 virksomheder på tværs af 20 industrier, og den viser, at blot 12 pct. af de adspurgte vurderer, at de vil være i stand til at opdage et sofistikeret cyberangreb.

Det viser ifølge Claus Andersen, at kun et mindretal har høj tillid til egne systemer og evner til at holde cyberkriminelle ude.

"Hvad angår de mere sofistikerede angreb, må vi acceptere, at en angriber med evner og ressourcer nok vil kunne komme ind, hvis vedkommende har tid nok. I forhold til mere sofistikerede angreb handler det om at være i stand til at opdage indbruddet hurtigst muligt og være i stand til at reagere hurtigt og effektivt, så problemet inddæmmes," skriver Claus Andersen på Insidebusiness.

Europæiske datamyndigheder truer USA med domstolen 

Cisco lancerer tjenester der skal spore hackere 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs