Nu kommer millionregning til EG fra fejlprojekt

EG må notere et meget stort trecifret milliontab efter omfattende problemer med kommunalt ydelsessystem. Nu er regningen gjort op, siger topchef. (Opdateret)

EG må notere et omfattende tab efter problemerne med at levere det såkaldte KY-projekt, der dækker over it-systemet Kommunalt Ydelsesprojekt. I regnskabet for andet kvartal 2017 gør EG regningen op, og det samlede tab lyder på 225 mio. kr.

Mikkel Bardram, topchef i EG, erkender, at det er et stort tab.

"Nu kommer regningen for det, vi meldte ud i juni. Nu er tallet her. Det er 225 mio. kr. vi afskriver på dette projekt, hvilket er et stort beløb, men vi har ikke ændret forklaringerne bag hvorfor. De er uændrede," siger han til ITWatch.

I meddelelsen fra EG skriver man, at "resultatet er væsentligt påvirket af tilbageførsel af igangværende arbejder, bod til kunden (dvs. KOMBIT) samt dækning af omkostninger i resten af kontraktperioden."

I juni meldte EG ud om problemerne, måtte fyre 26 ansatte og indgå et detaljeret samarbejde med Netcompany, der skal sikre, at kommunerne får deres nye system.

Tager I det i ét hug?

"Ja, vi har lagt timerne på balancen, og da vi ikke er nået der, hvor vi ventede at nå til, så har vi gjort det op samlet. Derfor ser vi dette nu, hvor vi afskriver så stort et beløb. Nu tager Netcompany en del af ansvaret, og derfor falder vores risiko ved projektet. Vi har sikret, at kunden kommer i mål, og vi har sænket vores risiko," siger Bardram.

Er du overrasket?

"Ja, jeg har kendt beløbet en tid. Vi har kendt dem op til, at vi tager denne beslutning. Men ja, det er et stort beløb.

Men vi mener, vi har taget den rette beslutning. Jeg syntes, det er et stort beløb. Men sådan er det."

Har I taget de nødvendige konsekvenser med afskedigelser i juni, eller kommer der flere?

"Der kommer ikke mere. Vores beslutning er uændret. Det nye er tallet. Dette viser, hvad det har kostet EG at være med i dette. Nu ser vi frem. Samarbejdet kører godt, så jeg føler mig tryg ved beslutningen. Vi har en fornuftig forretning fremadrettet."

Er sagen så lukket finansielt bag dig nu?

"Ja, det er den. Det økonomiske efterspil er afsluttet og opgjort, som det er. Vi har ikke yderligere finansiel risiko ved det her."

Mikkel Bardram understreger, at den underliggende forretning i EG er sund.

"Grundlæggende har vi en sund forretning, men vi har vist den i dette regnskab med og uden KY. Den underliggende forretning går fra 372 mio. i ebitda i år modsat 354 sidste år. Det kommer fra organisk vækst samt opkøb."

EG's strategi for det offentlige it-marked: Bliver mere kritiske overfor nye projekter 

EG sælger ERP-løsning til helsekostkoncern med internationale ambitioner

Én spiller suger halvdelen af Kombits udbud 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også