Columbus: Har flere virksomhedskøb i kikkerten for 2017

It-selskabet Columbus fortsætter en aggressiv opkøbsstrategi og venter i 2017 at købe op til tre virksomheder.
RITZAU FINANS

Det danske it-selskab Columbus har de senere år flittigt opkøbt adskillige virksomheder i både ind- og udland. Foreløbigt har Columbus nået et enkelt opkøb i år, da selskabet i januar indgik aftale om at købe it-servicevirksomheden Tridea Partners i USA.

"Vi vil gerne købe mellem en til tre virksomheder i vores nøglemarkeder i 2017. Vi har allerede købt en og har en pipeline af interessante virksomheder, som vi gerne vil købe i 2017 også," siger koncernchef Thomas Honoré fra Columbus til Ritzau Finans.

Dermed lægger selskabet op til at fortsætte takterne fra 2016, hvor selskabet først købte danske SystemHosting, og siden amerikanske Client Strategy Group og britiske Cambridge Online Systems.

"Vi går primært efter virksomheder, som er i de markeder, vi er i, og som laver nogenlunde det samme, som vi gør. Selv om vi er over 300 mand i USA, så er det et meget stort marked, og på den ledelseskapacitet og infrastruktur, vi har i USA, har vi plads til mange flere medarbejdere. Derfor giver det mening at købe noget volumen op i markeder som USA og i England og i Norden," siger Thomas Honoré

Columbus er gældfrit og har de finansielle muskler til at kunne forsætte opkøbene.

"De sidste par år har vi brugt vores overskudslikviditet fra driften til at købe virksomheder, og det er vores målsætning at blive ved med det. Hvis du ser på 2016 har vi stort set investeret vores overskudslikviditet i at købe virksomheder," siger Thomas Honoré.

"Vi har ikke nogen gæld og har et meget fint cash flow, så vi kan vi i hvert fald godt købe virksomheder op for på den pæne side af 100 mio. kr. om året - ligesom i 2016, hvor vi købte virksomheder op for mere end 100 mio. kr.," tilføjer han.

Når Columbus har købt op, har der typisk været tale om virksomheder med mellem 30 og 80 ansatte.

"Det er nok den størrelse, som du vil se os operere mest i," siger koncernchefen, som har nedsat et dedikeret M&A-team på et par mand til at arbejde med pipelinen af opkøbsmuligheder.

Selskabet arbejder desuden med forskellige agenter rundt om i verden, som bringer emner af virksomheder på banen, som gerne vil i dialog med Columbus.

"Det har vi gjort i nogle år nu, så vi har fangarmene ude mange steder for at finde ud af, hvad der rører sig på de markeder, vi bevæger os på," forklarer Thomas Honoré.

Det seneste opkøb i januar af San Diego-virksomheden Tridea Partners for 61,8 mio. kr. bibragte selskabet kompetencer inden for mikrobryggerier.

"Vi købte en kombination af noget software til mikrobryggerier og nogle medarbejdere, som var meget dygtige til det. Så det passer perfekt til os - sådan en virksomhed som laver det samme som os i en af de brancher, vi arbejder med, og som vi får en større skala af," siger Thomas Honoré.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

For abonnenter