Erik Damgaard efter rekordresultat: Vi bliver i Danmark

Erik Damgaards Uniconta fik i 2022 endnu et rekordår med sorte tal, viser nyt regnskab. Men planer om international ekspansion er ikke i udsigt i nær fremtid. ”Vi har ramt en bølge i Danmark” siger Erik Damgaard.
Foto: PR
Foto: PR

Efter et flere år langt tilløb er der nu for alvor kommet vækst i Erik Damgaards ERP-system, Uniconta. I 2021 gav selskabet sorte tal efter flere års ørkenvandring, og i regnskabet for 2022 kan selskabet så fremvise yderligere fremgang.

Det viser regnskabet for selskabet, der netop er blevet udgivet.

I 2022 kunne Uniconta således notere sig en massiv fremgang og har nu en omsætning på 41,5 mio. kr. mod 32,5 mio. kr. året før. Det giver et resultat før skat på 13,5 mio. kr. mod 11 mio. kr. året før.

Men selv om Uniconta ser ud til at have fået godt fat i det danske marked, er det ikke international ekspansion eller andre vilde vækstdrømme, som er øverst på ønskelisten hos Erik Damgaard.

Selskabet får løbende kunder fra udlandet og har også distributører i Holland, Tyskland og Island og dertil danske virksomheder, der bruger softwaren til datterselskaber i udlandet. Men det er ikke noget, Uniconta investerer i målrettet, forklarer han.

”95 pct. af vores kunder er i Danmark, og det er Danmark, vi satser på som vores hovedmarked. I Danmark har vi ramt en fantastisk bølge, fordi der er kommet en ny bogføringslov, og fordi al udvikling nu går mod cloud. Mange kunder har fortsat gamle systemer, endda nogle, der er lavet før internettet. Derfor har vi ramt tidspunktet godt,” siger han til ITWatch.

Langt sejt træk

Erik Damgaard er kendt af mange for at have solgt Navision til Microsoft sammen med sin bror, den nyligt afdøde Preben Damgaard. 

Siden har Erik Damgaard i nogle år været en tv-personlighed, der var ugeblads-materiale. Siden stiftede han Uniconta og flyttede til Brasilien og har tidligere udtalt til ITWatch, at han betragter Uniconta som sit comeback.

”Det har været et langt sejt træk for at gå i plus. Men det er jo dejligt, og det er en branche, jeg kender, og som bliver ved med at eksistere og aldrig dør ud. Der er masser af komme efter endnu, især på grund af den nye bogføringslov,” siger han.

Men på et tidspunkt skal I vel ekspandere, og så er det vel naturligt at kigge mod udlandet?

”Danmark er vores hovedfokus. Vi vil ikke kaste en masse penge efter at gøre os gældende i udlandet. Vi er ikke som Navision, vi er nogle-og-tyve ansatte, og det passer godt til den virksomhed, vi gerne vil være. Vi vil gerne betjene danske kunder, og vores idé er jo heller ikke ny. ERP-systemer er jo ofte meget lokale,” siger han.

Han uddyber:

”Det kræver meget at ekspandere til udlandet. Nogle vil bygge slotte og tjene milliarder, men det har jeg prøvet med Navision. Nu vil vi bare gerne være i Danmark. Jeg siger ikke, at vi ikke vil have udenlandske kunder, vi vil bare ikke bruge penge på det,” siger Erik Damgaard.

Skal Uniconta sælges ?

”Nej. Det ligger ikke i kortene. Nogle vil gerne sælge fra, fordi de vil blive ved med at investere og vokse. Men vores virksomhed giver jo gode penge. Vi betaler udbytte, vi har et godt afkast og en stabil medarbejderstab. Jeg har ikke noget behov for at cashe ind,” siger han.

Ligger lunt i markedet

Han forklarer, at Unicontas system ligger et lunt sted i markedet. Mens Billy, Dinero og E-conomic har mange mindre og helt små kunder, har de store systemer fra eksempelvis Microsoft store virksomheder som kunder. Her ligger Uniconta midt imellem til de mellemstore virksomheder, og det er en fin niche, mener han.

”Vi sidder på et tog, der kører meget stærkt. Vi har medvind. Men vi har ikke store planer, og på den måde er vi kedelige. Vi skal heller ikke have fokus på andre ting end at betjene de virksomheder, der skal opfylde den nye bogføringslov, og det fokus vil vi ikke miste,” siger han.

For nylig kunne Martin Thorborg, stifter af Dinero, afsløre overfor ITWatch, at Dinero lige nu siger farvel til 700 kunder om måneden. Nye kommer dog til, så selskabet har samlet set vækst. Helt så slemt står det dog ikke til hos Uniconta.

”Vi mærker krisen, men vi har også en kæmpe tilgang af kunder. Der er flere opsigelser, flere konkurser. Men vi har nettotilvækst på kundesiden, og det er især de helt små virksomheder, der stopper abonnementet. Men det er ikke noget, der skræmmer os,” siger han.

Erik Damgaard udelukker dog ikke, at der om nogle år kan komme et forøget fokus på udlandet - det er bare ikke på radaren lige nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter