ITWatch

It-selskab vinder årelang strid med malerkoncern i byretten

Malerkoncernen Flügger skal betale millionbeløb til it-leverandøren Datacon. Det har byretten afgjort i en retssag om et problemramt ERP-system og en ubetalt regning. Flügger nedjusterer efter den tabte retssag.

PR
Foto: PR

Den langvarige strid mellem Flügger og it-virksomheden Datacon er sluttet med en dom i byretten i Glostrup, som går Flügger imod.

Flügger skal betale godt 5 mio. kr. plus renter til Datacon samt sagsomkostninger på godt 3 mio. kr., og derfor nedjusterer selskabet forventningerne til driftsresultatet, EBIT, for regnskabsåret 2018/19.

"Det var ikke den afgørelse, vi havde håbet på, og vi vil nu bruge den kommende tid til at vurdere dommens præmisser, og hvorvidt vi vil anke den."

"Vi er dog tilfredse med, at retten har vurderet, at systemet ikke var klar til at blive sat i drift i december 2014, hvilket medførte en række problemer, herunder manglende performance og utilstrækkelig fejltolerance samt et antal konkrete funktionelle mangler og et antal mindre fejl," siger koncernchef i Flügger Jimmi Mortensen i meddelelsen.

Ifølge Flügger kostede it-problemerne, som drejede sig om implementeringen af et ERP-system i 2014, 100 mio. kr. i tabt salg og omkostninger.

Leverandøren af systemet, Datacon, mente omvendt at have penge til gode for deres leverancer og stævnede Flügger med et inkassokrav på 13 mio. kr. tillagt renter. I forlængelse af det rejste Flügger et modkrav overfor Datacon på 25 mio. kr., skriver Flügger.

Som en konsekvens af dommen nedjusterer og præciseres driftsresultatet , ebit, til niveauet 40-43 mio. kr. svarende til en ebit-margin på 2,2-2,4 pct. Tidligere var skønnet 3-4 pct. i margin.

Flügger leverer årsregnskab 26. juni.

Datacon-direktør overvejer at købe medstifter ud af selskabet

Strid om it-system begynder i byretten

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger