ITWatch

Fremtiden byder på øget krav til it-chefen

Det er ikke længere nok at være garant for sikker drift af en virksomheds it for it-chefen. Fremtidens krav er langt større, og virksomheders it-folk kan se frem til en mere central rolle.

Fremtidens digitale omstilling af virksomhederne stiller langt større krav til de interne it-folk. De vil få en langt mere central og strategisk rolle end i dag.

Det skriver Computerworld, der citerer en rapport fra konsulenthuset McKinsey.

Undersøgelsen, der ligger til grund for analysen, er baseret på besvarelser fra 709 teknologi- og forretningsledere. De viser, skriver mediet, at mange stadig slås med de basale opgaver med sikre stabil it-drift.

"Resultatet er, at teknologilederne ofte ikke er de klare ejere af teknologirelaterede aktiviteter og kompetencer, og mange respondenter - særligt fra forretningssiden - ser deres it-organisationer som noget, der kan erstattes af tredjepartsleverandører," skriver McKinsey ifølge Computerworld.

Digital omstilling ses som en af de største megatrends for virksomheder - uanset hvad de reelt beskæftiger sig med. Det er blandt andet gennem disruption, altså konkurrence fra hidtil usete kanter, der vil erodere en virksomheds nuværende forretning.

Men også brug af robotter, big data med mere ses som faktorer, der vil ændre de danske virksomheder fremover.

Her vil de it-kyndige i og omkring virksomheden få en rolle at spille.

Tidligere minister: Nødvendigt med ny tankegang om offentligt it

Det offentlige taler ikke sammen på nettet

Forsiden lige nu

Klumme: Open banking tegner ny fremtid for fintechselskaber

Konceptet "open banking" kan potentielt revolutionere måden, vi benytter banker på, og vil få stor betydning for fintechselskaberne. Det skriver Tobias Holger Hansen, juridisk chef i fintechselskabet Cardlay, i en klumme på FinansWatch.

Google bekræftet som køber af svensk skov

Google er efter vedvarende rygter blevet bekræftet som køberen af et 109 hektar stort skovstykke i Sverige. Opkøbet betyder dog ikke nødvendigvis, at selskabet står med aktuelle byggeplaner.

Seneste Strategi

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger