ITWatch

Topchef i Rigspolitiet afviser tiltale om korruption

I 2009 blev han kåret som "Årets It-chef", men nu forsvarer 50-årig mand sig imod anklager om bestikkelse.

Da den daværende it-direktør i Rigspolitiet i november 2014 fløj til Dubai og så racerløb, lod han sig "smøre" af tre mænd, der ønskede at levere udstyr til politiet.

Det er påstanden fra Bagmandspolitiet i en stort anlagt sag om bestikkelse ved Retten i Glostrup. Anklagerne hævder, at formålet med at give flybilletter på businessclass, hotel, restaurantbesøg og billetter til Formel 1 blandt andet var, at politiet skulle spejde efter et nyt selskab, 3Ait, når det gjaldt indkøb af computere.

Få måneder efter rejsen, i foråret 2015, stod kampen mellem Atea og 3Ait, da Region Sjælland præsenterede et stort it-udbud. Og i den forbindelse stod Rigspolitiet og andre offentlige myndigheder klar på sidelinjen.

Men den tidligere topchef gik slet ikke op i udfaldet af dysten, forsikrer han under en afhøring torsdag i Retten i Glostrup.

"Jeg var ligeglad med, hvem der vandt det udbud. Jeg var interesseret i at købe noget ordentligt udstyr til politiet," siger han.

Da han i november 2014 rejste til Dubai med de tre mænd fra 3Ait, var det slet ikke afgjort, om Rigspolitiet kunne komme med i udbuddet. Det faldt først på plads senere, oplyser han. Men i givet fald ville det være folk i en anden afdeling i Rigspolitiet, indkøbsafdelingen, som skulle stå for den praktiske kontakt.

"Jeg har aldrig troet, at 3Ait kunne blive leverandør," siger han.

Undervejs i retsmødet præsenterer anklagerne den tiltalte for retningslinjer for offentligt ansatte. For eksempel denne regel fra Rigspolitiet om, at man ikke må modtage gaver: "Dette gælder både gaver i form af fysiske gaver og ydelser som flyrejser, hotelophold, koncertbilletter, restaurationsbesøg o.l.", hedder det.

Da hans forsvarer, advokat Mikael Skjødt, tænder for mikrofonen i retslokalet, gælder højtlæsningen andre emner. For eksempel en journalistisk artikel om dengang, da den tiltalte i 2009 fik den prestigefyldte pris som "Årets It-chef" for sin store indsats i Region Sjælland, hvor han var ansat før et skifte til Rigspolitiet.

"Jeg var meget benovet," siger han.

Også en stærkt rosende omtale af den tiltalte i en pressemeddelelse fra Region Sjælland gengives i detaljer.

I retsmødet fredag ventes anklagerne blandt andet at afspille politiets telefonaflytninger, som skal kaste mere lys over rejsen til Dubai.

/ritzau/

Atea-sagen: It-chef i region bad om dyrt stads i gave

It-chef i Atea-sagen: IBM og CSC-aftaler var lidt ligeså ulovlige

Forsiden lige nu

Uber skjulte hackerangreb

Hackere stjal data fra Uber og fik penge af selskabet for at slette de stjålne emails og telefonnumre. Samtidig lagde ledelsen låg på sagen, skriver flere medier.

Seneste Profiler

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger