ITWatch

Borgmester måtte godt læse byrødders mails i bredbåndssag

Statsadvokaten har afgjort, at borgmester Iver Enevoldsen (V) var i sin gode ret til at læse byrådsmedlemmers email-korrespondancer om omstridt bredsbåndsprojekt.

Det var ikke ulovligt, da Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester og kommunaldirektør gik ind og læste otte byrådsmedlemmer og seks embedsmænds mailkorrespondancer med teleanalytiker John Strand.

Det har Statsadvokaten slået fast, skriver DR.

Det var mistanke om lækage af fortrolige oplysninger i forbindelse med et omdiskuteret bredbåndsprojekt i kommunen, der fik borgmester Iver Enevoldsen (V) til at læse bl.a. Niels Rasmussens (SF) korrespondance med John Strand.

Herefter anmeldte Niels Rasmussen borgmesteren til politiet, og det kommer bag på byrådsmedlemmet, at Statsadvokaten har skrinlagt sagen.

"Det var da med en hovedrysten, jeg hørte at sigtelserne er frafaldet. Jeg har ikke hørt en eneste sige, at det er lovligt," siger Niels Rasmussen til DR.

Borgmester Iver Enevoldsen er tilfreds.

"Jeg er naturligvis tilfreds med statsadvokatens beslutning og lettet over den. Det er aldrig rart at være meldt til politiet," siger han til DR.

Bredbåndsprojektet blev droppet af kommunen, efter at EU-Kommissionen og advokatfirmaet Bech-Bruun fandt frem til fejl i udbudsprocessen.

Forsiden lige nu

Klumme: Open banking tegner ny fremtid for fintechselskaber

Konceptet "open banking" kan potentielt revolutionere måden, vi benytter banker på, og vil få stor betydning for fintechselskaberne. Det skriver Tobias Holger Hansen, juridisk chef i fintechselskabet Cardlay, i en klumme på FinansWatch.

Google bekræftet som køber af svensk skov

Google er efter vedvarende rygter blevet bekræftet som køberen af et 109 hektar stort skovstykke i Sverige. Opkøbet betyder dog ikke nødvendigvis, at selskabet står med aktuelle byggeplaner.

Seneste Politik

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger