ITWatch

Borgmester måtte godt læse byrødders mails i bredbåndssag

Statsadvokaten har afgjort, at borgmester Iver Enevoldsen (V) var i sin gode ret til at læse byrådsmedlemmers email-korrespondancer om omstridt bredsbåndsprojekt.

Det var ikke ulovligt, da Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester og kommunaldirektør gik ind og læste otte byrådsmedlemmer og seks embedsmænds mailkorrespondancer med teleanalytiker John Strand.

Det har Statsadvokaten slået fast, skriver DR.

Det var mistanke om lækage af fortrolige oplysninger i forbindelse med et omdiskuteret bredbåndsprojekt i kommunen, der fik borgmester Iver Enevoldsen (V) til at læse bl.a. Niels Rasmussens (SF) korrespondance med John Strand.

Herefter anmeldte Niels Rasmussen borgmesteren til politiet, og det kommer bag på byrådsmedlemmet, at Statsadvokaten har skrinlagt sagen.

"Det var da med en hovedrysten, jeg hørte at sigtelserne er frafaldet. Jeg har ikke hørt en eneste sige, at det er lovligt," siger Niels Rasmussen til DR.

Borgmester Iver Enevoldsen er tilfreds.

"Jeg er naturligvis tilfreds med statsadvokatens beslutning og lettet over den. Det er aldrig rart at være meldt til politiet," siger han til DR.

Bredbåndsprojektet blev droppet af kommunen, efter at EU-Kommissionen og advokatfirmaet Bech-Bruun fandt frem til fejl i udbudsprocessen.

Forsiden lige nu

Investorers mangel på indsigt i spilmarkedet hæmmer udviklere

Mange investorer mangler forståelse af gaming-markedet, mens spiludviklernes indsigt i forretningsdelen ofte halter. Derfor er der brug for en anderledes tilgang til spilmarkedet herhjemme, mener partner i fonden Promentum Equity Partner og tidligere direktør for Io Interactive Janos Flösser.

Seneste Politik

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger