ITWatch

Digitale kompetencer er stort krav fra arbejdsgivere

Uddannelse i ny teknologi må i langt højere grad ind i videregående uddannelser, mener FTF. Det skriver fagforeningen i en meddelelse.

Arbejdsgivere efterspørger i stigende grad digitale kompetencer hos folkeskolelærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere.

Det fremgår af en meddelelse fra FTF, der refererer en undersøgelse baseret på samtlige elektroniske jobopslag for de fire faggrupper siden 2008.

Kravene går på at de nye medarbejdere skal kunne håndtere elektronisk sagsbehandling og post, deltage i telekonferencer, bruge i iPads, smartphones og Smartboards og sociale medier i en professionel sammenhæng og kommunikere på platforme som fx Meebook, skriver FTF.

Digitale kompetencer var et krav fra arbejdsgiverne i 28 procent af jobopslagene i 2016. De samme krav udgjorde 11 procent af jobopslagene i 2008.

"De nye krav på arbejdsmarkedet stiller markant nye krav til, at ansatte med videregående uddannelser får kompetencer til bruge ny teknologi i forbindelse med deres kernefaglighed. Der er både behov for en massiv efteruddannelse for denne her type af medarbejdere - og for at udvikle deres grunduddannelser", siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.

De mest digitalt krævende er folkeskolerne, hvor øget digitale krav er steget mest.

Kræftprøver forsvinder i it-system

Atea om stort AV-udbud: Det er os, der har vundet

Forsiden lige nu

Atea snublende tæt på finsk milliardordre

Den nordiske it-leverandør Atea har for tredje gang sikret sig en aftale om Microsoft-licenser til den finske pendant til danske Kombit. Værdien af ordren ender på den gode side af 1,5 mia. kr.

Seneste Politik

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger