ITWatch

Ny regionsformand vil følge sundhedsplatformen tæt

På fredag sætter Region Sjælland gang i Sundhedsplatformen, og den skal følges indgående, siger ny socialdemokratisk formand. SF krævede den udskudt, men er udenfor konstitueringen.

Der skal afsættes et styringsudvalg, der skal følge idriftsættelsen af Sundhedsplatformen tæt i Region Sjælland. Efter planen skal det ske fredag, hvor regionen til trods for advarsler og massiv politisk diskussion sætter den omdiskuterede it-platform i drift.

Det skriver SN.dk

Efter fire timers konstitueringsmøde er socialdemokraternes Heino Knudsen ny formand for regionen, støttet af en umage alliance bestående af Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance.

De fire partier har besluttet, at der "skal nedsættes et politisk styringsudvalg, der skal følge igangsætningen af Sundhedsplatformen i det sjællandske sundhedsvæsen tæt," skriver mediet.

De radikale havde som krav op til forhandlingerne, at Sundhedsplatformen skulle sættes på pause efter erfaringerne fra Region Hovedstaden

De radikales Tina Boel sagde op til valget til DR Sjælland:

"Sundhedsplatformen giver stadig så mange problemer i hovedstaden, at Region Sjælland bør stoppe og udskyde sundhedsplatformen."

Men det fik hun ikke gennemført. Men de radikale har ikke den store tiltro til det bagland, der sikrer S formandsstolen. Det siger de Radikales Anne Møller Ronex efter forhandlingerne:

"Det, vi fik forelagt, var for ukonkret og for lidt gennemarbejdet. Og den konstellation, det er dannet flertal ud fra, er en kop te, der vist taler for sig selv. Det kunne vi ikke se os selv i," sagde Anne Møller Ronex til SN.

Genvalg til regionsformand trods kritik af Sundhedsplatformen

Overlæger: Regionsledelsen skyder problemer med it-system til hjørne

Nu skal Rigsrevisionen kulegrave sundhedsplatformen

Ny direktør skal tale lægernes sag i indførsel af Sundhedsplatformen

Forsiden lige nu

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8.plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

Seneste Politik

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger