ITWatch

Fintech-iværksætter tvivler på effekten af investorfradrag

Fintech-iværksætteren Jeppe Rindom sætter spørgsmålstegn ved, om investorfradraget giver stort nok skatteincitament. Han er dog generelt positiv over for regeringens erhvervspakke.

Jeppe Rindom (tv.) står sammen med Niccolo Perra (th) bag fintech-selskabet Pleo.

Investorer kan se frem til et såkaldt investorfradrag i den netop lancerede erhvervspakke fra regeringen. Det skal få flere danskere til lægge deres penge i nystartede virksomheder mod et fradrag i skatten.

Om guleroden er tilstrækkelig stor, er dog tvivlsomt, siger adm. direktør og medstifter af fintech-selskabet Pleo, Jeppe Rindom, til Børsen.

Alligevel ser Pleo-direktøren dog positivt op erhvervspakken.

"Investeringsfradraget er vigtigt, fordi det kan aktivere almindelige danske lønmodtagere. Få dem til at tænke i at investere i unoterede virksomheder. Den iværksætter, der springer ud fra sin arbejdsplads for at satse på noget andet, kan få startkapital fra nogle kolleger eller venner i et meningsfulgt omfang," siger Jeppe Rindom til Børsen.

Han peger desuden på bedre vilkår og større aftalefrihed omkring aktieaflønning som et centralt element i erhvervspakken, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Tommy Ahlers: Nu bliver der kæmpet for iværksætteri

It-Branchen efterspørger yderligere tiltag fra regeringen

Founders House-chef: Planen er historisk

Brian Mikkelsen: Danmark skal være digital frontløber

Forsiden lige nu

Ny direktør: Svagheden hos Plenti har været netværket

Skiftet til TDC's netværk skal bruges til at kapre nye kunder og sørge for, at de nuværende ikke forsvinder fra selskabet. Udfordringer med dækningen har været hovedårsag til kundetab hos Plenti, fortæller den nye direktør Claus Wamsler-Nielsen.

TDC og 3 skal i retten

Spillemyndigheden skal møde TDC og 3 i retten, fordi teleselskaberne nægter at blokere for internetadgangen til nogle hjemmesider.

Seneste Politik

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger