ITWatch

TDC på den grønne gren i aktieåbning

Telekoncernens aktie stryger til vejrs ved begyndelsen af dagens børsmarked.

TDC's sejr i et statsligt udbud løfter teleaktien til toppen af C20 torsdag morgen.

Det er status for de første minutters handel på børsen i København, på en dag hvor C20 Cap-indekset bakker lidt efter onsdagens rekord og dermed starter i afdæmpet humør ligesom resten af aktiemarkederne i Europa generelt.

Det toneangivende indeks ligger efter et kvarters handel 0,1 pct. lavere i 1193,63.

TDC har vundet status som hovedleverandør i to offentlige udbud hos den danske stat. I en toårig periode - med mulighed for forlængelse - skal TDC stå for en række teleydelser for potentielt flere end 100.000 offentlige ansatte. Aftalen er "bedre end sidst" for selskabet, skriver det i en meddelelse.

"TDC har før været ude at indikere, at hvis de tabte deres oprindelige del af aftalen, så ville de tabe omkring 200 mio. kr. i omsætning. Men nu vinder de både den og den øvrige kontrakt fra Telenor, så de får den fulde kontrakt. Der er ingen tvivl om, at det her er en stor aftale," siger analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

På aktiemarkedet er der enighed om, at det er godt nyt for TDC, som lægger ud med en topplacering i C20 Cap-indekset ved at stige 3,2 pct. til 38,85 kr.

Analytiker: SKI-aftale er positiv på flere fronter og vil løfte aktien

TDC-sejr i teleudbud giver det offentlige stor besparelse

Forsiden lige nu

Mærsk vil spare milliarder på digitalt kæmpeprojekt

Mærsk har sammen med IBM sat sig for at udvikle en digital platform, der ved at omfavne hele industrien kan hente astronomiske gevinster. Det danske selskab står selv til potentielt at kunne spare op imod 20 mia. kr.

Seneste Tele

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger