ITWatch

TDC smider serbisk leverandør på porten

TDC har valgt at stoppe alt samarbejde med en underleverandør, efter det har vist sig, at der ikke blev levet op til dansk overenskomst. Sagen kommer få dage efter, at TDC også blev taget i at samarbejde med en anden underleverandør uden overenskomst.

Danmarks største teleudbyder har stoppet samarbejdet med en underleverandør, som ikke levede op til kontraktkravene om danske overenskomster.

Det meddeler TDC i en meddelelse, som er sendt til ITWatch.

"Vi kræver i kontrakten med vores leverandør, at både leverandører og underleverandører skal leve op til danske krav og regler om ordentlige arbejdsforhold. Vi har via DR fået overbragt alvorlige beskyldninger fra medarbejderne mod Roaming Networks, og firmaet har ikke tilfredsstillende kunne modbevise disse beskyldninger, og derfor har vi øjeblikkeligt stoppet firmaets arbejde for TDC Group," siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC Group, i en meddelelse til ITWatch.

Der er tale om den serbiske underleverandør Roaming Networks med 60 medarbejdere i Danmark, der er hyret ind af Huawei til at opsætte nyt netværk til TDC.

Huawei oplyser, at selskabet er enig i beslutningen og vil ikke uddybe yderligere overfor ITWatch.

TDC har tidligere haft problemer med overenskomster til underleverandører. Det portugisiske selskab Constructel var for nogle dage siden i vælten for ikke at have en overenskomst. Her blev der opnået enighed mellem Dansk El-forbund og TDC tidligere på ugen.

ITWatch har været i kontakt med Roaming Networks, som ikke vil kommentere sagen.

Forsiden lige nu

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8.plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

Seneste Tele

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger