ITWatch

Debat: EU-støttet internet kan bremse private investeringer i digital infrastruktur

EU-planer om gratis internet vil svække teleselskabernes lyst til at bruge penge på digital infrastruktur som et kommende 5G-netværk, lyder det i et fælles debatindlæg fra Teleindustrien, IT-Branchen og Dansk Erhverv.

Teleselskabernes lyst til at investere i ny infrastruktur kan blive markant mindre, hvis de skal konkurrere med staten, skriver debattørerne.

EU vil i løbet af de kommende to år bruge 120 mio. euro – svarende til 892 mio. kr. – på at realisere en plan om gratis internetforbindelser i mindst 6000-8000 kommuner i medlemslandene.

Det fremgår af den netop vedtagne WiFi4EU-plan, og den vækker bekymring, skriver direktør i Teleindustrien Jakob Willer, Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen og chefkonsulent hos Dansk Erhverv Poul Noer i et fælles debatindlæg i Børsen.

Et gratis, offentligt finansieret internet risikerer nemlig at udhule og bremse de private teleselskabers lyst til at udbygge deres egne digitale infrastrukturer, hvilket i sidste ende kan betyde dårligere netværk for forbrugerne.

"Det at man fra offentlig side vil stille tjenester gratis til rådighed for brugerne – og samtidig ønsker at stimulere teleselskabernes investeringer – hænger ikke sammen. Vi opfordrer derfor kommunerne til at tænke sig godt om, inden de bruger skatteborgernes penge på at konkurrere med private," skriver de tre i debatindlægget, der samtidig peger på, at teleselskaberne herhjemme årligt investerer ca. seks mia. kr. i infrastruktur.

Nordjysk fiberselskab åbner sit net op for konkurrenter i 2018

TDC vil ind på alle telenet i landet

Lilleholt vil først gennemgå bredbåndspulje fra 2018

Forsiden lige nu

Mærsk vil spare milliarder på digitalt kæmpeprojekt

Mærsk har sammen med IBM sat sig for at udvikle en digital platform, der ved at omfavne hele industrien kan hente astronomiske gevinster. Det danske selskab står selv til potentielt at kunne spare op imod 20 mia. kr.

Seneste Tele

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger