ITWatch

TDC og 3 skal i retten

Spillemyndigheden skal møde TDC og 3 i retten, fordi teleselskaberne nægter at blokere for internetadgangen til nogle hjemmesider.

Teleselskaberne TDC og 3 er på vej i retten i en sag mod Spillemyndigheden om blokering af udenlandske spillesider, skriver Berlingske Business.

Spillemyndigheden kontrollerer, at alle spiludbydere har dansk tilladelse til at udbyde spil til danskere over nettet. Ellers kan man blive blokeret.

Ifølge Berlingske har TDC og 3 nægtet at blokere for internetadgangen til 25 spillesider. Men siderne er ikke på dansk, selv om Spillemyndigheden mener, at de er rettet mod danskere, og derfor stiller telebranchen sig på bagbenene.

"Spillemyndigheden kan efter reglerne alene komme med en henstilling til internetudbyderne. Men vi vil have en dommerkendelse, altså have domstolen til at tage stilling til, hvad det indebærer, at et spil er rettet mod danske brugere, når der er tale om sider, som ikke engang er på dansk," siger Jakob Willer, direktør i teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien, til Berlingske.

"Vi blokerer ikke uden at få en dommerkendelse. Derfor har vi afvist en frivillig blokering, og som resultat har Spillemyndigheden som forventet stævnet de to selskaber," fortsætter han.

Spillemyndigheden har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Berlingske.

Telebranchen: Lovforslag åbner for ladeport af blokeringer

Telenor anker dom i pirat-sag

Forsiden lige nu

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8.plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

Seneste Tele

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger