ITWatch

Britisk telekæmpe sendes til tops efter løftede forventninger

Britiske Vodafone løfter forventningerne til 2017 efter et solidt regnskab for andet kvartal i selskabets forskudte regnskabsår.

Løftede forventninger til helåret sender aktien i den britiske telekæmpe Vodafone mod toppen i det britiske FTSE 100-indeks tirsdag formiddag.

Regnskabet fra andet kvartal bød på glædeligt nyt til investorerne, da teleselskabet nu venter en fremgang i driftsresultat før renter, skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) på 10 pct. i det forskudte regnskabsår 2017/18. Det er et løft fra den tidligere forventning om en vækst i niveauet 4-8 pct.

"Forbedringen afspejler primært en stærkere end ventet underliggende europæisk omsætningsvækst og en senere end ventet kommerciel lancering af en ny konkurrent i Italien," fremgår det af regnskabet tirsdag.

I første halvår faldt omsætningen til 23,1 mia. euro fra 24,1 mia. euro i samme periode året før. Omvendt voksede driftsresultatet til 2 mia. euro, mens resultatet endte på 1,2 mia. euro i halvåret. Til sammenligning lød driftsresultatet på 1,5 mia. euro og nettoresultatet på minus 5 mia. euro i de første seks måneder af 2016.

Tirsdag stiger aktien 4,4 pct. på børsen i London.

Vodafone leverer større vækst end ventet

Vodafone kom ud af 2016/17 med underskud på 6,1 mia. euro

Amerikansk telegigant leverer bedre resultat end forventet

Telekæmpe skuffer på salget men har bedre drift end ventet

Forsiden lige nu

Ny direktør: Svagheden hos Plenti har været netværket

Skiftet til TDC's netværk skal bruges til at kapre nye kunder og sørge for, at de nuværende ikke forsvinder fra selskabet. Udfordringer med dækningen har været hovedårsag til kundetab hos Plenti, fortæller den nye direktør Claus Wamsler-Nielsen.

TDC og 3 skal i retten

Spillemyndigheden skal møde TDC og 3 i retten, fordi teleselskaberne nægter at blokere for internetadgangen til nogle hjemmesider.

Seneste Tele

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger