ITWatch

Udbyder bruger kasseret mobilnet til at levere bredbånd i ydreområder

Det gamle netværk giver Glostrup-baseret selskab mulighed for at udbyde krypterede forbindelser i dele af Danmark, hvor der er problemer med internetforsyningen. Der er dog en øvre grænse for hastigheden, fortæller adm. direktør.

Net1 fra Glostrup har lavet en digital bredbåndsløsning på dansk mobiltelefonis oprindelige net, NMT-450. Det skriver Børsen.

Løsningen bruger gamle 450 MHz-frekvenser, hvor signaler fra basestationer kan række meget langt og dermed nå ud i landets afkroge. Det giver mulighed for internetforbindelser i mobile udkantsområder.

Den nye digitale løsning på det gamle netværk er i princippet den samme, som kendes fra den moderne mobiltelefonis 4G-telefoner og er samtidig krypteret. Datahastigheden er imidlertid begrænset.

"Vi har et teoretisk max på 30 Mbit. Og det skyldes, at vi har et begrænset spektrum," siger René Kappelgård, adm. direktør i Net1, til Børsen med henvisning til den kapacitet, som selskabet har købt sig adgang til.

Klumme: Glem alt om bredbåndspuljen

Teleanalytiker ser positive takter i fiber udenom statslige støttepenge

På landet i Nordjylland får man fiber uden penge fra bredbåndspuljen

Forsiden lige nu

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8.plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

Seneste Leverandører

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger