ITWatch

Belgien stempler udbredt indtægtskilde i spilindustrien som gambling

Den belgiske spilkommissonen har besluttet, at konceptet "loot boxes" er at sidestille med gambling og foreslår et forbud mod denne type salg. Det kan få økonomisk betydning for spilindustrien, da konceptet er vidt udbredt.

Konceptet "loot boxes" er gambling og bør ikke tillades i computerspil. Det mener den belgiske spilkommission, som foreslår, at det ikke bør være muligt at købe indhold i spil, hvor man ikke på forhånd ved, hvad man får.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel fra mediet PC Gamer.

Loot boxes er kommet til diskussion efter spiludvikleren EA først meddelte, at deres nye udgivelse Star Wars Battlefront 2 ville indeholde konceptet, men siden, i hvert fald midlertidigt, har fjernet funktionen igen. Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at man i et spil betaler for en fiktiv kasse med indhold, man ikke kender. Indholdet har typisk forskellig pris og/eller sjældenhed, og vil i visse tilfælde give spilleren en fordel over modstanderne. I Belgien frygter man konsekvenserne af denne praksis.

"At blande gambling og gaming - især ved en ung alder, er farligt for et barns mentale helbred," siger Belgiens justitsminister Koen Geens ifølge PC Gamer efter kommissionens undersøgelse.

Lootboxes er udbredt til at skabe merindtægter fra spiltitler, og flere udgivere benytter metoden. Herunder de populære spil Overwatch og Counter-Strike.

Io-Interactive runder syv mio. spillere på nyt Hitman-format

Børsnotering kan skubbe spiludviklers værdi i nærheden af milliarden

Spiludvikler går i dvale

Dansk computerspil bliver til amerikansk tv-serie

Forsiden lige nu

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8.plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

Seneste Gaming

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger