ITWatch

Mærsks it-afdeling mærker fortsat konsekvenserne fra cyberangreb

Selskabet er næsten tilbage i normalt forretningsniveau efter sommerens cyberangreb, der lagde Mærsks containerforretning ned i flere dage.

Cyberangrebet, der ramte i slutningen af juni, gik hårdt ud over Mærsks containerforretning.

Selvom hændelsen fandt sted i slutningen af juni, kæmper it-afdelingen i A. P. Møller - Mærsk fortsat med eftervirkningerne af cyberangrebet, der fik navnet NotPetya. Det skriver Berlingske.

Den danske koncern er næsten vendt tilbage til normalt forretningsniveau, men det har krævet en stor indsats.

"Vi har arbejdet med at genopbygge og styrke alle de berørte områder af vores it-infrastruktur. Vi har kun reinstalleret systemer, når vi er sikre og modstandsdygtige nok mod nye angreb. I nogle tilfælde har det krævet et redesign af vores it," skriver it-chef i A.P. Møller - Mærsk, Adam Banks, i en mail til Berlingske.

Cyberangrebet forhindrede det danske selskab i betjene nye ordre gennem flere dage. Selskabet APM Terminals blev ligeledes ramt, hvilket betød at containere måtte lastes og lodses uden brug af digitale systemer. De samlede omkostninger som følge af tabt omsætning og udgifter til konsulenter og it-eksperter kan ifølge Mærsk lande på godt to mia. kr.

Adam Banks ønsker overfor Berlingske ikke at uddybe, hvordan den ondsindede computervirus er opstået, udover at den var distribueret gennem Ukraine.

Her er topledelsens typiske fejl i forsvaret mod hackere

DSV hyrer eks-politichef til at bekæmpe hackere

Forsiden lige nu

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8.plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

Seneste Sikkerhed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger