ITWatch

Endnu et land advarer mod Kasperskys sikkerhedsløsninger

Storbritannien går USA i skoene, og landets cybersikkerhedsmyndighed advarer nu mod at bruge Kaspersky til systemer, der har med national sikkerhed at gøre.

Engelske departementer med fokus på national sikkerhed bør ikke længere bruge software fra russisk-stiftede Kaspersky, fortæller cybersikkerhedsmyndigheden National Cyber Security Centre.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel fra engelske BBC.

Frygten går, som den gjorde i USA, på, at den russiske regering kan bruge sikkerhedssoftwaren til at udspionere andre nationer. Tidligere på ugen dementerede medstifter og adm. direktør i Kaspersky, Eugene Kaspersky, dog over for BBC, at man skulle være et spionselskab efter anklager om, at selskabet skulle have downloadet data fra private amerikanske computere.

"Vi gør intet forkert. Vi ville aldrig gøre det (spionere mod borgere, red.). Det er simpelthen ikke muligt," lød det ifølge BBC fra Eugene Kaspersky, der vedrørende den russiske stats adgang til data tilføjede:

"Det passer ikke, at den russiske stat har adgang til data. Der er ikke nogen bekræftelser på det."

Kaspersky vil åbne kode op for uvildige øjne

Kritik af danske myndigheders tavshed om Kaspersky

Forsiden lige nu

Atea snublende tæt på finsk milliardordre

Den nordiske it-leverandør Atea har for tredje gang sikret sig en aftale om Microsoft-licenser til den finske pendant til danske Kombit. Værdien af ordren ender på den gode side af 1,5 mia. kr.

Seneste Sikkerhed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger