ITWatch

Forsikringsselskab: Betal ikke løsepenge til it-kriminelle

Virksomheder, der udsættes for angreb fra it-kriminelle, bør ikke betale eventuelle krav om løsepenge, lyder det fra erhvervsdirektøren i forsikringsselskabet Codan.

Et stigende antal virksomheder oplever at blive udsat for et angreb fra it-kriminelle, hvor især de såkaldte "ransomware-angreb" volder selskaberne problemer. Godt hver tredje virksomhed med over ti ansatte, at de har oplevet at blive udsat for it-kriminalitet.

Det skriver Nicklas Larsen, erhversdirektør i Codan, i et debatindlæg i Børsen.

Fra forsikringsselskabets side lyder opfordringen, at virksomheder så vidt muligt skal undgå at betale hackernes krav om løsepenge, hvis det lykkes at snige et stykke ransomware forbi selskabernes it-forsvar. I sidste ende er det blot med til at understøtte hackernes forretningsmodel.

"Vores råd til virksomheder vil altid være ikke at betale. Det er den eneste måde, hvorpå vi i fællesskab kan få sat en stopper for denne type kriminalitet. Men det er også sund fornuft, for en betaling er ingen garanti for at få sine data igen. Ofte skruer de kriminelle blot op for deres krav," lyder det i debatindlægget.

Mægler: Cyberforsikringer bliver hyldevarer

Maersk: Markedet for cyberforsikringer er umodent

Forsiden lige nu

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8.plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

Seneste Sikkerhed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger